De tank op BOX MOD of CLEAROMIZER en de smaak van je E-Liquid.

De tank op je Box Mod maakt de smaak van je E-liquid.

De tank op je Box Mod is misschien wel de beste investering die een damper (vaper) kan doen om zijn E-liquids goed te laten smaken.
Voordat je een tank/verdamper gaat kopen op je Box Mod vraag jezelf eerst af wat verwacht ik, wat wil ik en welke ervaring zoek ik.

Hardware BoxMods, tankjes verdampers zijn een dure aanschaf (dus een verkeerde keuze is duur), een verkeerde E-Liquid is geen grote investering je moet toch wat proberen om je smaak te vinden.

Wil ik een Clearomizer of Sub Ohm Tank?

We praten over clearomizers als het een tankje is op een “penvormige” verdamper, geen temperatuur is in te stellen, geen lucht toevoer helemaal niks, gewoon E-Liquid erin en? Dampen maar.
​Sub-ohm tanks zitten op Mods, zijn vaak 1.5- 2ml (in Nederland is niet groter toegestaan om te verkopen), ze hebben een hogere wattage variabele weerstanden (kunnen erin gezet worden) kortom meer keuze en smaakbeleving van je E-Liquid.

In dit artikel gaan we verder in op de Sub-Ohm Tanks, hoe je ze gebruikt, en de coils en hoe je je eigen coil (RBA) kan bouwen.

AANSLUITING van de tank:

Veel Mods hebben een 510 aansluiting, (er zijn ook andere aansluitingen) let hier altijd goed op als je is een nieuwe tank wilt proberen welk schroefdraad er in je mod zit.

WEERSTAND:

Je kan op verschillende manieren dampen, mond naar long en zoals met een gewone sigaret. Dit ligt o.a. Aan de weerstand van de verdamper, hoe lager de weerstand, hoe meer damp. En hoe groter de luchttoevoer hoe harder je moet “ trekken” aan de Mod.
Je kan dus als je zelf bouwt of kant en klare coils koopt kiezen voor weerstanden van laag naar hoog, voor dampen rechtstreeks naar je longen is het raadzaam om voor Sub Ohm coils te kiezen.
Ook kan je op de meeste verdampers dan de luchttoevoer regelen zodat je de damp die je inhaleert naar wens kan regelen.
Hoe meer je de luchttoevoer open zet hoe harder je moet trekken aan de tank waardoor het roken meer op een sigaret gaat lijken.

Verschillen in verdampers

Je hebt diverse verdampers:
*Single coil

*Dual coil
*Triple coils
*Quad coils en de ontwikkeling gaat nog steeds door.

Een single coil is 1 verdamper (de draad kan wel uit meer draden bestaan (lagen)) maar je draait een coil (spiraal), een dual de naam zegt het al heeft er 2 een triple 3, quad 4 etc.
Eigenlijk kan je zeggen, hoe minder coils hoe minder vloeistof je verbruikt hoe minder damp en hoe langer je batterij meegaat.
Hier moet ook even bij aangemerkt worden hoe meer VG in je liquid hoe meer damp.
Ook is er meer kans op een dry hit (verbranding zonder E-liquid) bij het gebruik van meerdere coils.

Coils zijn tegenwoordig eenvoudig te vervangen door kant en klare coils of de zogenoemde RBA (hierbij vervang je zelf de gloeidraad en het katoen)
Als u zelf gaat experimenteren met eigen coils bouwen denkt u er dan om dat er verschillende type' s draad zijn en dat niet elke tank en mod geschikt is voor elk type draad. (Kantal, Nikkel, Titanium etc.)


Het vullen van E-Liquid:

Tegenwoordig is het meest verkocht het top filling systeem:
De naam zegt het al, hierbij wordt de coil van boven gevuld met E-Liquid, het heeft veel voordelen, is makkelijk in gebruik meestal draai je de bovenkant eraf en hebt dan alle ruimte om je tank bij te vullen, het enige waar u om moet denken is dat je het rubber (meestal bovenop) er weer vlak tussen plaatst om lekkage te vermijden.

Bottom Filling:
Bij een bottom filling systeem moet je de tank losschroeven van de batterij, de tank ondersteboven houden, de base van de tank losschroeven en dan kan je e-liquid toevoegen.

Op de meeste mods kan je verschillende tanks schroeven, denk aan het schroefdraad (510 of andere type' s)
Elk merk tank/coil heeft zijn eigen speciale eigenschappen waardoor je soms met dezelfde mod en een andere tank een enorm groot verschil in dampbeleving krijgt.

Hierin kan niemand je in advies voorzien, dit is heel persoons gebonden!

Heeft u naar aanleiding van deze pagina vragen? bel of mail even met ons en we helpen u voort.

Team:

Goedkoopstevapewinkel.nl

Mesaproducts Almelo V.o.f.

Weet met wie u zaken doet

Bestellingen die door de brievenbus kunnen worden bezorgd met PostNL pakketten tot 10 kilo met DHL, hierboven met PostNL.

VERZENDING Nederland en Belgie 3,95 boven de 50 Euro gratis!

Goedkoopstevapewinkel.nl is een webwinkel van Mesaproducts Almelo.
Levertijd meestal 1 werkdag mits voor 17.00 uur besteld (Nederland) maximaal 3 werkdagen.
Meer dan 20 jaar al verkopen wij onze producten online, wij staan bekend om uitstekende service en hoogwaardige kwaliteit voor een lage prijs.
Alle producten zijn 100% origineel met de wettelijke garanties!
Heeft u vragen? wilt u de producten afhalen? Alles is mogelijk. Stuur gewoon even een E-Mail.
Betaal mogelijkheden zijn: Ideal, Paypal, Mister Cash en betalen bij afhalen.
Wij wensen u veel shop plezier.

Team:
Goedkoopstevapewinkel.nl
Een webwinkel van Mesaproducts Almelo.

© 2017-2018 Mesaproducts Almelo V.o.f.

Neem contact met ons op

Facebook