E-Liquid-kopen-zelf-maken

 

E-Liquids, moet ik die zelf maken of kant en klaar kopen wat zijn de mogelijkheden?

E-liquid, is ook bekend als vloeibare nicotine met smaakstoffen, of als smaak juice, het zijn de vloeistoffen die je in een E-Sigaret of Tank doet waarmee je kan “roken” Het roken van e-liquid wordt ook wel dampen genoemd omdat er geen verbranding plaats vindt.
Er zijn veel verschillende soorten E-liquid op de markt waarbij je ervan mag uitgaan dat de in Europa gemaakte vloeistoffen allemaal goed gecontroleerd en veilig zijn.
De vloeistoffen zonder Nicotine zijn onschadelijk, Nicotine echter is een giftige stof. Waarom dan dampen? U krijgt nog altijd 3000+ schadelijke stoffen minder binnen als met gewoon roken van tabak.
De meeste mensen die willen stoppen met roken zullen met nicotine in hun e-liquid beginnen en meestal langzaam gaan afbouwen zodat ze ook met eigenlijk weinig bijwerkingen het roken achter zich kunnen laten.

De vloeistoffen in E-liquid bestaan uit eigenlijk 3 bestandsdelen PG (Propyleenglycol of propaan-1,2-diol) is het bestandsdeel dat aroma' s en nicotine snel vermengd met de andere vloeistof VG (Vegetal Glycerin) (dit is een volledig plantaardige vloeistof, dikker dan de PG en heeft een zoete smaak, ook veroorzaakt GV de rook (damp), hoe meer GV in je E-liquid hoe meer damp je krijgt.

PG kunnen mensen allergische reacties op krijgen (kriebel in de keel, kortademig) vaak als dit gebeurt helpt eenvoudig de pg te verminderen en de VG te verhogen in e liquids of zelfs helemaal vg te “ roken” dampen.


In onze webshop vindt u diverse soorten kant en klare e-liquids in tientallen smaken en sterktes in nicotine van gerenommeerde merken volgens de richtlijnen van Europa vervaardigd, dus GEEN Chinese liquid's.

 

Verpakkingen:

E-liquids zijn volgens Nederlandse wetgeving kant en klaar alleen verkrijgbaar in 10ML verpakkingen! Deze hebben dan ook de etikettering die aan de eisen van de Europeesche eisen voldoen zodat u zeker weet dat u geen gevaarlijke stoffen binnen krijgt!

Een e-liquid is gemaakt van drie basisbestanddelen. Dit zijn nicotine, een smaakstof en een oplosmiddel.

 

Wat is NICOTINE

Nicotine is het hoofdbestanddeel van iedere sigaret (tabak) en het het meest verslavende deel in de sigaret en dus de reden waarom mensen moeilijk met roken kunnen stoppen.
Het is een stimulerend middel en veroorzaakt een alert gevoel en tegelijkertijd ontspanning.

 

DE VOORDELEN VAN EEN E SIGARET:

Dat een e-sigaret deze kick kan veroorzaken zonder dat er teer of andere stoffen die met het roken van tabak geassocieerd worden aan te pas komen, is een van de grootste voordelen. U krijgt wel de verslavende stof nicotine binnen maar de andere 3000+ stoffen die in 95% van de gevallen Longkanker veroorzaken blijven erbuiten.
Ook is het mogelijk om E-liquids te vinden zonder nicotine als mensen afbouwen blijven ze vaak nog dampen puur om de smaak en toch iets in de hand te hebben.
De sterkte van een E-liquid kan enorm variëren. E-liquid's kunnen namelijk verschillende sterkte's nicotine bevatten, in onze liquid winkel kunt u uw eigen nicotine sterkte kiezen.
.Bij de alle door ons verkochte E-liquids wordt aangegeven op de verpakking hoeveel mg nicotine erin zit.
Als een E-liquid bijvoorbeeld 18 mg nicotine bevat, betekent dat, dat 1 ml vloeistof 18 mg nicotine bevat.

 

SMAAK

Omdat je geen tabak rookt en de PG/VG bijna geen smaak heeft kan je een aroma toevoegen (deze verkopen wij los om zef E-liquids te maken maar hier komen we later nog op terug) in de kant en klare is uiteraard al een aroma toegevoegd, de Millers Silverline E-Liquid die wij erg hoog in het vaandel hebben staan is 100% Nederlands fabrikaat met uitmuntende smaken en een plezier om te dampen, er is altijd een lekker smaakje E-liquid voor u bij.
Waar u echter om moet denken is dat als u b.v de meest zoete snoepsmaak koopt met 12 mg nicotine dat deze smaak toch scherper is dan dezelfde smaak met b.v 3 mg of zelfs helemaal zonder nicotine.

 

OPLOSMIDDEL PG/VG verder uitgelegd.

Deze 2 bestanddelen van de E-liquid worden om twee redenen gebruikt.
* PG: (al onze losse PG zowel als in de liquids zijn van Farmaceutische kwaliteit, (wordt in de USA omschreven als
GRASS, dit staat voor Generally Recognized as Safe) deze kwaliteit wordt gebruikt om de oplossing zodanig te vermengen dat de andere bestanddelen in de juiste verhouding aanwezig zijn.

*VG: Vegetable Glycerin (Plantaardige Glycerine) Dit komt uit de voedingsindustrie en bijna iedereen eet dit dagelijks, het wordt wel aanbevolen om niet boven de 200 graden te dampen.
De VG zorgt bij de E-liquid voor damp, en brengt de smaak goed in je mond en longen.

 

Verschil tussen merken?

Er zijn veel bedrijven die E-Liquids maken en per bedrijf verschilt de smaak, dit ligt aan de smaakstof en nicotine die het bedrijf gebruikt. Als u al een beetje ervaring ermee heeft dan heeft u het zelf waarschijnlijk al ondervonden.
Millers Siverline
(gelijk bestellen voor de laagste prijs, klik op de link) die wij het meest verkopen is een E-liquid waar mensen steeds op terug komen en wordt over het algemeen als erg prettig ervaren.
Wij adviseren u GEEN liquid's buiten Europa te kopen omdat daar nooit van vast staat welke smaak middelen erin verwerkt zijn. In vloeibare nicotine kan bijvoorbeeld
diacetyl in zitten en het is ongevaarlijk bij lage consumptie maar bij langdurig dampen kan dit ernstige schade veroorzaken.

 

Kan ik liquids zelf verantwoord maken?

Om zelf E-liquids te maken is eigenlijk niet zoveel nodig en dit kan op verschillende manieren:
1:
U koopt een flesje kant en klare base (PG/VG) in de verhouding die u wenst. (wij raden aan 60/40 voor electronische sigaretten of 50/50 of 40/60 voor box mod' s) eventueel met nicotine erin of met een nicotine shot (een flesje met de gewenste hoeveelheid nicotine die u in uw base bijvoegd) U kiest een smaak uit, mengt dit alles bij elkaar en laat het even steepen (laten staan zodat het rustig vermengd wel elke dag even schudden, 3 dagen voor fruit en 14 dagen voor een tabakssmaak)
Wij hebben spuitjes om perfect te doseren en lege flesjes volop verkrijgbaar in onze webwinkel.

2:
U koopt een hoeveelheid PG, een hoeveelheid VG een paar smaakstoffen de gewenste hoeveelheid nicotine en mengt alles zef.
Het voordeel u kunt verschillende diktes uitproberen (PG is dunner dan VG), u kunt net zoveel smaak toevoegen als u het lekkerst vind en ditzelfde geld voor de nicotine dus u maakt alles zo dat u het lekkerst vind.

Optie 2 is de goedkoopste oplossing, optie 1 ietsjes duurder maar beide zijn zeker 75% goedkoper dan kant en klare E-liquids.

 

2 weken steepen (rijpen) dat is lang, kan ik het versnellen??
 

Jazeker er zijn wat manieren voor.
U kunt uw liquid die u gemengd heeft even in een kopje warm (NIET warmer dan 40 graden zetten, boven de 40 vervliegt de smaak en wordt de nicotine vermindert gaat zelfs bitter smaken) elke 15 minuten even schudden dit een keer of 4 en dan 1 dag (24 uur) laten staan. Dan smaakt uw fruit smaak alsof het gewoon 3-5 dagen gerijpt is.

Een andere duurdere oplossing is de e_liquid steepen in een yoghurt machine voor fruit ongeveer 6 uur, voor tabak ongeveer 24 uur. (ook bij 40 graden)

Wilt u het helemaal professioneel doen is er eventueel een Nitecore liquid shaker te verkrijgen (binnenkort leverbaar in de webshop)

 HANDIG: een rekentool voor uw eigen E-Liquid samenstelling
 

WETGEVING voor E-Liquids:

 

E-Liquid voorschriften volgens Europeesche besluitvorming;

De regels zij  afgelopen jaar flink aangepast hierdoor zijn er wat wijzigingen:
 

 • De inhoud van een E-Liquid flesje mag niet meer zijn dan 10ml ook niet zonder nicotine
  U kunt dus bij ons b.v. 100 ml kopen maar krijgt dit geleverd in 10 ml flesjes. (uitzonderingen zijn PG/VG base vloeistoffen zonder toevoegingen)

   

 • Het toegestane nicotinegehalte mag niet meer zijn dan 20mg per 10ml;
  Hierdoor verkopen wij alleen nog:  0mg, 6mg, 12mg en 18mg nicotine in flesjes van 10ML.

   

 • Elk flesje die wij verkopen voldoen aan de eisen (voelbare waarschuwing, 3 talige etiketten etc.)
   

 • Op het etiket is vermeld wie de fabrikant is en wat de bestandsdelen zijn.
   

 • E-Liquids die wij verkopen zijn volledig goedgekeurd door de Europeesche wetgeving.
   

 • De flesjes hebben een kinderveilige sluiting en de druppelaar voldoet aan de eisen (dit geld ook voor lege flesjes zodat ook de kans op knoeien vermindert wordt).

Dit was een hele hoop informatie, mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel kunt u uiteraard uw vraag per mail stellen of via onze Facebook pagina of per telefoon, wij helpen u graag verder.

Weet met wie u zaken doet

Bestellingen die door de brievenbus kunnen worden bezorgd met PostNL pakketten tot 10 kilo met DHL, hierboven met PostNL.

VERZENDING Nederland en Belgie 3,95 boven de 50 Euro gratis!

Goedkoopstevapewinkel.nl is een webwinkel van Mesaproducts Almelo.
Levertijd meestal 1 werkdag mits voor 17.00 uur besteld (Nederland) maximaal 3 werkdagen.
Meer dan 20 jaar al verkopen wij onze producten online, wij staan bekend om uitstekende service en hoogwaardige kwaliteit voor een lage prijs.
Alle producten zijn 100% origineel met de wettelijke garanties!
Heeft u vragen? wilt u de producten afhalen? Alles is mogelijk. Stuur gewoon even een E-Mail.
Betaal mogelijkheden zijn: Ideal, Paypal, Mister Cash en betalen bij afhalen.
Wij wensen u veel shop plezier.

Team:
Goedkoopstevapewinkel.nl
Een webwinkel van Mesaproducts Almelo.

© 2017-2018 Mesaproducts Almelo V.o.f.

Neem contact met ons op

Facebook